Blue Coral

BLUE CORAL SHOPPING MALL

The remodeled building will be designed to create a shopping experience and a spot of spending leisure time.

The layout of the stores within the building will differentiate it from the shopping mall format. Instead of cellular spaces connected by an internal street, the interior spaces are designed to flow within the ground volume of the building, creating a seamless shop­ping experience – a destination.

It is proposed that the external of the building be cladded with colour-coated aluminum rain-screen system.

The northern facade, the fenestration will be designed to form “Vertical Display Strips” and provide light ventilation-wells into the store. On either side of these “display strips” are full height vertical perforated anodized aluminum screens, set perpendicular to the facade forming brises-soleil shading the glass-bays from excess solar heat gain.

At night the perforated screens glow with the illuminated “display strips” adding to the building is the louvered canopy of the pro­posed new “Sky” garden restaurant, constructed out of the light-weight steel structure.

The main entry to the building will be via the Boulevard a generous foyer houses the vertical circulation to the floor above, and the ground floor. The design proposes a creation of the three open vertical shafts forming atrial/lightwells and circulation spaces.

Blue Coral Limited (BCL) Board:

  • Ms. Paula Calderon – Chairperson
  • Mr. Lancelot Arnold – Director
  • Mrs. Nathalie Dusauzay – Director
  • Mr. Matthew L. Mathurin – Director
  • Ms. Shani Willie – Director

SUBSIDIARIES

bluecoral1
Blue Coral
nipro
NIPRO
carpark
Castries Carpark
smfc1
SMFC
previous arrow
next arrow
Corporate Information
History
FAQs
Affiliates
Mission and Vision

OUR BENEFITS

disability
Disability
employmentInjury
Employment Injury
retirment1
Retirement
sickness
Sickness
invalidity
Invalidity
survivors1
Survivors
funeral
Funeral Grant
hospitalization
Hospitalization
maternity
Maternity
previous arrow
next arrow